Proiecte 2014

 

1. Touched Collection împreună cu L`OREAL Campania “În luna Femeii DESCHIDE-ȚI INIMA” în luna Martie. O comandă 6.000 mărţişoare pandativ din perle albe realizată de mame și voluntari au ajuns în 600 saloane partenere L` OREAL. Sloganul promovat de  L”OREAL a fost “Colorează-te cu L”OREAL Proffessionel pentru a ajuta o mamă în dificultate să își coloreze viața” (vezi foto la ALBUM FOTO).

  2. Touched Collection în parteneriat cu RAIFFEISEN Bank şi Asociaţía TOUCHED ROMÂNIA în Februarie – Iunie 2014 a dezvoltat proiectul din categoria servicii sociale şi facilitarea accesului tinerilor din categoriile dezavantajate la educaţie şi pe piaţa forţei de muncă.
 Identificarea problemei pentru care a fost dezvoltat proiectul.

In Romania sunt de 6 ori mai putine locuri in adaposturi decat ar fi necesar conform standardelor europene, 1 loc la 10.000 locuitori, iar in Bucuresti sunt aproximativ 40 de locuri in cele 9 centre maternale si 3 adaposturi pentru victimele violentei domestice care ar trebui sa deserveasca o populatie de peste 2 miloane de locuitori. De aceea, multe femei in dificultate, victime ale violentei domestice, excluziunii sociale si saraciei nu primesc nici un fel de ajutor si nici nu stiu unde sa se adreseze in situatii de criza.

Scop si obiective

Proiectul isi propune sa ajute un grup de 30 de tinere femei sa depaseasca situatia de dificultate in care se gasesc, si sa le ajute sa isi gaseaca un loc de munca si sa se reintegreze in societate.O1: Orientare si formare profesionala pentru un grup de 30 de tinere femei in dificultate, in vederea reintegrarii pe piata muncii.O2: Dezvoltarea unor abilitati de viata indepenenta , consiliere si cunoasterea drepturilor , pentru acelasi grup de tinere femei in dificultate.

Grup tinta

Este format dintr-un grup de 30 de tinere femei in dificultate, victime ale violentei domestice, excluziunii sociale si saraciei, din centrele maternale si adaposturi din Bucuresti sau din comunitate.

Activitati si rezultate

Selectarea grupului tinta din centrele maternale, adaposturi, spitale si comunitate.
Orientarea profesionala pentru grupul tinta, tinerere vor invata sa isi pregateasca un CV, sa isi caute un loc de munca.
Dezvoltarea unor abilitati de viata independenta (ex gestionarea bugetului, sanatate).
Formare profesionala in diverse domenii de interes, dar si in distributia si manufacturarea accesoriilor intreprinderii sociale Touched Collection.
Organizarea unui eveniment de prezentare a rezultatelor proiectului.
Promovarea proiectului.

Impact asteptat

Femeile din grupul tinta vor beneficia de un program de reintegrare sociala, vor dobandi abilitati de viata independeta, vor fi informate despre drepturilor si serviciilor sociale existente, vor putea urma un curs de calificare si vor invata sa isi caute un loc de munca. Mai mult, cele care doresc si sunt indemanatice, vor putea confectiona si distribui bijuterii la intreprinderea sociala Touched Collection, completandu-si astfel veniturile si experimentand un loc de munca decent.

Recomandare

Asociatia Touched Romania si intreprinderea sociala Touched Collection organizeaza in mod curent seminarii pentru deprinderea unor abilitati de viata independenta si de formare si orientare profesionala pentru mamele din Centrul Maternal “Casa Agar”.

 

2013:

Proiectul „Speranţă pentru o viaţă mai bună” Martie – Septembrie

dezvoltat de Touched Collection în parteneriat cu Fundația ORANGE.

** Proiect premiat pe 10 Iunie în cadrul GALEI SOCIETĂȚII CIVILE 2014 Ediția a XII a cu PREMIUL 1 la Secțiunea Incluziune Socială

Obiective:

  • Facilitarea accesului la educație, orientarea școlară pentru un grup de 50 de femei aflate in  pericol sa isi abandoneze copiii, victime ale violentei domestice.
  • Organizarea unor cursuri care sa ajute mamele sa isi dezvolte anumite abilitati de viata independenta, a unor cursuri de terapie ocupationala, de distributie si de calificare profesionala acreditate pentru cele care au pregatirea necesara.
  • Sprijinirea femeilor din grupul tinta  sa isi gaseasca un echilibru emotional, cresterea stimei de sine  prin consiliere psihologica si sa isi  gaseasca un loc de munca adecvat, o locuinta, gradinita si scoala pentru copii, lucruri care sa le imbunatateasca viata.

Rezultate obtinute:

Pe parcursul  derularii proiectului am organizat 20 de ateliere de manufacturare si au urmat cursuri de formare in manufacturare 24 de mame, care au realizat prin 102 participari 250 bijuterii (seturi, coliere, cercei, brățări), din diverse materiale (piatra naturala, scoica, lemn, material textil, sticla lucrate pe arama). In timpul proiectului in cadrul targurilor organizate in sediile Orange s-au vandut produse in valoare de 3.020 Lei, restul bijuteriilor fiind vandute la alte targuri. Veniturile realizate ajung integral la mamele care au realizat bijuteriile, deoarece costurile de productie au fost asigurate integral de Fundatia Orange.

In paralel, am organizat si 21 Seminarii de dezvoltare a deprinderilor de viata independenta cu 57 mame participante, in cadrul carora am abordat teme propuse de mamele participante legate de cresterea si disciplina eficienta a copilului, gestionarea bugetului de familie, gestionarea conflictelor, prioritati in viata de zi cu zi, relatia de cuplu in familie etc.

Alte rezultate specifice proiectului:

  • 6 mame s-au angajat, una chiar in cadrul Touched Collection;
  • 10 mame au beneficiat de orientate si consiliere profesională;
  • 10 mame au beneficiat de consiliere psihologică;
  • 18 mame au beneficiat de informare și consiliere juridico-administrativă.

Comments are closed.