Povesti reale de viata

 

RODICA este o mamă pentru care singura ei bogăţie sunt cei  doi copii ai ei, tare frumoşi, un băieţel Robert de 6 ani şi o fetiţă Maria rotunjoară şi bucălată de aproape 2 ani, cu ochii mari şi migdalaţi .

Aceşti copii ştiu să se bucure în ciuda sărăciei din viaţa lor, veselia lor e chiar molipsitoare, iar familia este un dar de la Dumnezeu.

Rodica este o femeie sensibilă şi înzestrată cu o calitate rară în lume, smerenia.

Are multă răbdare în făurirea bijuteriilor, ea manufacturează cele mai migăloase modele de bijuterii. Ne spune deseori că acest loc de muncă, este o terapie pentru sufletul ei, poate să uite de propriile probleme şi o ajută să nădăjduiască la o lume mai bună şi pentru copiii ei.

 Rodica când a venit la noi  se simţea  inferioară şi nerespectată, o femeie urâtă şi fără valoare, aproape că plângea din orice. Ea interpreta greşit orice remarcă  și avea senzaţia că oricine o critică doar pe ea.

Acum Rodica este încrezătoare în ce face, are inițiativă, stimă de sine, se simte o femeie respectată şi chiar se vede mai frumoasă. A învăţat să îndrăznească să viseze, să primească laude, aprecieri și să facă loc în viața ei oamenilor frumoși care construiesc împreună cu ea lumea din jurul copiilor ei!

Din păcate, nevoia RODICĂ și a copiilon ei nu ține cont de startul ei în viață sau de faptul că are sau nu cine o ajuta cu copiii. Astăzi este greu să crești și să oferi strictul necesar unui copil, cu atât mai greu pentru o mamă singură să crească 2 copii, să plătească lunar 2 grădinițe și să acopere cerințele de la grădiniță, să plătească chiria și întreținerea, dar să asigure zilnic și un trai minim de viață copiilor. Ca mamă nu mai are timp și nu își mai permite să se gândească și la ea…

Tu poți fi un suport pentru RODICA și copiii ei?


Mama MARIA

este o femeie care ştie să râdă de ziua de mâine, chiar dacă prezentul nu este tocmai roz… Ea are 5 copii minunaţi – 4 fete frumoase şi cochete şi un Prâslea voinic şi rotund ca un măr de aur.

Maria a venit în Centru Maternal „Casa Agar“ dintr-un mediu foarte murdar şi lipsit de condiţii minime de viaţă…

Maria este o mamă dedicată copiilor și familiei, se luptă cu putere cu orice obstacol care îndrăzneşte să i se opună în viaţă.

Ne place că uneori o surprindem cântând atunci când face treabă sau manufacturează bijuterii. Oare de unde are atâta putere femeia asta? …

Ea este un model pentru multe femei care nu îndrăznesc să îşi crească singure nici măcar un copil…

Avem multe de învăţat de la Maria – cum să ne păstrăm speranţa, bucuria, cântecul.

Nevoia și viața MARIEI și a celor 5 copii  este o provocare ÎN FIECARE ZI!

E o mare provocare pentru această MAMĂ singură (părăsită de tatăl copiilor) să pună pe masă pâinea pentru 5 copii, să le asigure 3 mese zilnic, să plătească lunar grădinițe pentru 2 copii și să țină la școală 3 copii, să găsească motive și cuvinte de încurajare. Niciodată nu vorbește despre ea sau despre greutățile din viața ei… Niciodată nu se plânge și găsește  puterea de a merge mai departe chiar dacă are sau nu are…Întotdeauna arată recunoștință și mulțumire – ceea ce reprezintă până și pentru noi o lecție de viață…

Tu poți fi un suport pentru MARIA și copiii ei?


Poți să le scrii un feedback privind creațiile lor sau poți să le scrii încurajări din propriile lecții de viață pe www.touchedcollection.org sau pe http://www.facebook.com/touchedcollection.

Poți dona și susține Colecția RODICĂI  sau Colecția MARIEI pentru a oferi șansă copiilor lor de a rămâne și crește alături de mamă facebook.com/touchedcollection.


 

Diana împreună cu fiul ei George fac parte din familia extinsă a Centrului Maternal „Casa Agar”. Când noi i-am cunoscut ei erau foarte triști, parcă lipsiți de viață și energie…, nu aveau forță nici să zâmbească, nici să se bucure de un dar primit…
Dar am văzut în Diana că încă pâlpâie în ea o dorință de a lupta pentru viitorul ei și a uita trecutul dureros, care e greu doar să îl auzi povestit de ea…

Acum după perioada de rezidență și sprijinul holisitic, acest cuplu frumos Diana & George parcă au renăscut la viaţă.

George ştie să se bucure şi chiar se exprimă cu pasiune atunci când primeşte un cadou, iar când a sosit momentul pentru Diana de a decide ce vrea să își aleagă ca meserie ea ne-a spus: „vreau să muncesc, dar nu orice, vreau ceva care să îmi placă, să mă reprezinte…”.
Pentru că Diana este o femeie care iubeşte frumosul și e foarte creativă, a fost formată în manufacturarea bijuteriilor, urmând pe lângă această formare și un curs de coafură-manichiură.
Diana visează să devină un stilist şi un trainer profesionist în manufacturare, ca să poată ajuta și ea alte femei la rândul ei.

Tu poți fi un suport pentru Diana & George?


 

Adela este o mămică tânără, rămasă însărcinată la doar 18 ani cu Ruxi cu care nu ar mai fi vrut să iasă din spital…

Ea nu putea accepta că viaţa lua sfârşit aici, când avea visele ei măreţe pentru viaţă și îşi dorea să termine liceul, apoi o facultate…

Adela este o femeie deși foarte tânără – perseverentă, puternică, curajoasă care deja s-a luptat şi a biruit o mare traumă din copilăria ei – abandonul părinţilor într-un centru de copii. Atunci când mama ei a murit, ea avea doar 7 ani.

Acum şi ea putea repeta trauma copilăriei… era pe punctul de a alege să îşi părăsească copilul în spital aşa cum simţea, ţinând cont de grelele circumstanţe din viaţa ei (fiind singură şi fără  nici un sprijin).

Dar a fost o taină cum Adela a început să iubească şi să-i dăruiască lui Ruxi, ce ea nu primise, iar după 2 ani şi-a reluat şi visul de a termina şcoala, începând să muncească pentru a-și păstra langă ea copilul.

Tu poți fi un suport pentru Adela și Ruxi? 

 

Comments are closed.